Imam LG-eve zvu?nike, 400W, 4-sistemci...radio je cd JVC...stariji...
e sad ja sam jedan stavio u skuter a jedan u auto
.gif)
al nije u tom stvar nego u zvuku. Koliko sam skuzio zvucnik jednostavno ne ide na "suho", tj. mora imati nekakvu kutiju da dobije bass...kada podebljam bass na radiu i pojacam ton prdi mi. U autu je to problem ali manji jer sam spojio neki kucni woofer nazivne snage 20W kojem je pregorilo pojacalo pa sam ga direkt spojio na radio, ali tako prigu?uje "prdenje"...iznutra sasvim OK.... ali opet......zanima me dali se mo?e jo? ?ta napraviti da ba? ne prdi....recimo u skuteru sam stavio pod sic....i kad jako pojacam ono kr?i....ima li tu pomo?i?
Teoretski, te?ko bez ikakve prora?unate kutije prema ts parametrima.
Zvu?nik, odnosno jedinica je elektromagnetski pretvara? koji koristi zrak kao medij kroz koje ?iri valove.
Ono ?to je najva?nije kod sistema kao kod tebe je upravo kutija, jer se valovi s prednje strane membrane poni?tavaju s valovima sa stra?nje strane membrane i na taj na?in gubi? frekventni odziv koji glazbi daje najvi?e dinamike, podru?je od cca 50-100Hz navi?e, a ujedno onemogu?uje? nomralni odziv kroz cijeli spektar, pa dolazi do kre?tanja, jer srednjetonsko podru?je (koje je ionako ve? poreme?eno radi nepravilnog rada niskih frekvencija) te tweeter ne trebaju nikakve kutiju jer su sami po sebi zatvoreni sistem i rade normalnom osjetljivo??u, dakle iskori?tavaju snagu poja?ala normalno, dok bass uop?e ne odra?uje svoj posao.
I vjeruj, ono ?to ti ?eli?, no baffle ustroj, te?ko da bi dobio u uvjetima u kojima slu?a? glazbu. Sobna akustika je ve? druga tema.