Auto Klub DPS

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dream Power Sisak u Večernjem listu

Donosimo članak o našem dragom Klubu objavljen prošloga ljeta u Večernjem listu. OBJAVA: 11.06.2010 / 06:55


ŠIRE VOZAČKU KULTURU

Okupili se ljubitelji brzina!

Dream Power Sisak okuplja sve ljubitelje "nabrijanih" automobila bez obzira na dob i "marku" auta, a pomagat će i članovima koji žele profesionalno sudjelovati na utrkama.


Piše: Matea Vipotnik/VLM

Dream Power Sisak prvi je autoklub u ovom gradu. Osnovala su ga dvojica braće, Luka i Antonijo Zlogleđa, uz još nekoliko entuzijasta. Sve je počelo prije četiri godine kad je Antonijo u Varaždinu upoznao ljubitelje automobila koji su pokrenuli vlastiti autoklub, te se uključio na njihov internetski forum.

 

– Razmišljao sam što ne bismo tako nešto i mi napravili u Sisku – objašnjava 24-godišnji mladić. Uskoro je pokrenuo forum za Sisak na kojem se brzo okupilo više od stotinu registriranih korisnika. Mreža ljubitelja automobila se proširila, a počeli su i susreti na kojima razmjenjuju informacije, traže pomoć, dijele savjete, a dolaze i ljudi iz Petrinje, Kutine, Popovače...

– Ubacili su se i odrasli, to jest ozbiljniji dečki i da nije bilo njih, vjerojatno ideja o klubu ne bi zaživjela – govori Antonijo. Jedan od njih je i Robert Zgurić, tajnik kluba.

– Već sam dugo član Kluba ljubitelja Alfa Romea, ali ovo je sasvim nešto drukčije. Svi koji su se pridružili DPS-u su se uvjerili da nismo kao drugi. Svi se držimo skupa i to mi se sviđa. I sam imam priliku nekome pomoći, što me veseli i opušta – govori Robert. Najaktivnijih 15-ak forumaša pokrenulo je Dream Power Sisak, a predsjednik je postao 20-godišnji Luka Zlogleđa.

– Klub je osnovan da bi se pružila pomoć članovima savjetima, edukacijom, pa i fizička pomoć u radu s autima. Na našim "sastancima" okupljaju se ljubitelji automobila, a članstvo nije ograničeno po dobi ili markom vozila. U planu imamo pokrenuti financijsku pomoć za članove koji žele sudjelovati na utrkama profesionalno, a želimo i kupiti auto za brdske utrke – objašnjavaju Antonijo i Luka. Parti će biti cijeli dan i noć

Njihovu inicijativu prepoznale su trgovine autodijelovima koje su već ponudile popuste članovima i daljnju suradnju.

Promociju kluba imat će 25. lipnja u Starom gradu. Na cjelodnevnom partyju članovi će izložiti svoje automobile, a navečer će posjetitelje zabavljati DJ-i do kasno u noć. Godišnje bi dva puta imali velike evente gdje bi izlagali atraktivne aute koji se ne mogu vidjeti svaki dan.

Iako ih mnogi smatraju divljacima, dečki naglašavaju kako je važan cilj sisačkog auto-kluba širenje vozačke kulture. I među članovima ima onih koji vole povesti, no nikad to, kažu, ne rade u gradu. Žele potaknuti "brze i žestoke" da se profesionalno bave utrkama i tu ispucaju želju za brzom vožnjom.

– Na forumu javno prozivamo osobe za koje primijetimo da divljaju po gradu. Neki se ispričaju i neće to ponavljati, no ima i onih bahatih koje nije briga – objašnjava Luka Zlogleđa.

Izvor: Večernji list, 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razmišljam o kupnji: