Auto Klub DPS

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Sisak autoslalom & tuning show 2011.

NAKON 19 GODINA STANKE ORGANIZIRAN AUTOSLALOM I TUNING SHOW

Miris oktana u Sisku

U slalomu se prvi put okušala i jedna djevojka, a bilo je i već iskusnih vozača s brojnim trofejima

Slalom 2011

Piše: Matea Vipotnik/VLM

Prije točno 19 godina održan je posljednji autoslalom u Sisku te od onda nije bilo nikakvog autosporta u ovom gradu. Dečki iz autokluba Dream Power Sisak odlučili su to promijeniti i nakon samo godinu dana postojanja organizirali su Autoslalom i tuning show koji je u subotu održan u Komunalnoj zoni. Odazvali su se vozači iz cijele Hrvatske te je na slalomu sudjelovalo njih čak 60, a na tuningu je izloženo 35 prerađenih vozila.

Stopama tate i djeda

– Odziv je fantastičan, došli su nam ljudi koji voze brdske utrke, slalom, rally, prvenstvo Hrvatske, a izloženi su najtrofejniji prerađeni automobili u državi - naglasio je Robert Zgurić, tajnik kluba DPS. Natjecatelji su se "borili" u dvije klase, sportskoj i serijskoj. Svaki vozač odvozio je dva kruga na stazi dugoj 600 i širokoj pet metara, ali morali su proći "vrata", odnosno kroz čunjeve. Za svaki srušeni čunj dobili bi kaznene bodove, dodalo bi im se dvije sekunde na ukupno vrijeme, a za promašena vrata 20 sekundi. S obzirom na kišu i sklisku cestu, bilo je i nekoliko nezgoda, ali sve ej prošlo bez težih posljedica.

Među brojnim vozačima prvi je put slalom vozila i jedna djevojka, Raina Dundović.

– Vožnjom se bavim u slobodno vrijeme. Ekipa me zainteresirala za ovaj sport, ovo su tek moji počeci – rekla je 27-godišnjakinja iz Zagreba. Sudjelovao je i Dario Šamec iz Stubičkih Toplica. Iako ima samo 25 godina, za sobom već ima 15-godišnju karijeru u ovom sportu.

– Počeo sam voziti karting i osvojio Zlatnu kacigu. Pet puta sam bio prvak, pa sam se prebacio u kružne i brdske utrke, a osvojio sam i jedno prvenstvo na rallyju – kaže Dario.

Posebno mu je drago što vozi u Sisku jer su u tom gradu motocross nekad vozili i njegov tata i djed.

Žele licencu za Prvenstvo

– Prošao sam cijelu Hrvatsku pa je bilo vrijeme da vozim i u Sisku. Organizacija je odlična, sve pohvale dečkima. Nadam se da će ih uvrstiti i u Prvenstvo Hrvatske – poručio je Daria Šameca.

A Prvenstvo je iduća postaja za Dream Power Sisak.

– Nadamo se licenciji, a za to nam je potrebna financijska potrpora te poligon na kojem bi vozači mogli vježbati - zaključio je Zgurić.

Najbolje vrijeme utrke imao je Bojan Ciglenečki, 24-godišnji vozač iz Zagreba, član kluba Fridge Racing.

–Vozim već sedam godina slalom, a od ove godine okušao sam se i kao suvozač u rallyju – kaže pobjednik u klasi sportskih automobila do 1400 kubika.

U klasi sportskih vozila od 1400 kubika prvi je Saša Čalković. Denis Hernaut pobjednik je u klasi serijskih automobila do 1400 kubika, prvi u klasi od 1400 do 1800 kubika je Danijel Babić, a pobjednik klase serijskih automobila od 1800 kubika je Amir Mujčinović. U Tuningu (style&shine), u početničkoj klasi prvo mjesto otišlo je u ruke Saše Vurušića za Audi TT.Nagrade nisu zaobišle ni Sisčane. U klasi profesionalaca Jurica Egić dobio je prvu nagradu za Golf 6, kao i u klasi Extreme Mario Rajković za Ford Fiestu.

 

Razmišljam o kupnji: